Okulumuzda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle öğretmen ve öğrencilerimizin sergilediği tiyatral çalışma sergilendi. Öğretmenlerden tam not alan programda okulumuz öğretmenlerinin Engelliler Günü konusunda farkındalık oluşturmak için hazırladıkları video da sergilendi.

Teknoloji Tasarım öğretmenlerimiz Semra ÇAKIR ve Nurullah Enes TÜRKMEN'in başlatmış olduğu Ağrı Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine 'Atkı Örme Projesi' ne öğrenci ve öğretmenlerimiz yoğun ilgi gösterdi. Böyle güzel projelerle okulumuzun adından bahsettiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Okulumuzda Veli Akademileri kapsamında 18 Kasım 2019 Saat:14:00'da Uzman Klinik Psikolog Işık Birçek tarafından "Sosyal Medya ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konusunda seminer verilecektir. Tüm velilerimizi son derece önemli olan bu konuda düzenlenecek seminere öğrencileri ile birlikte davet ediyoruz.

Mevlid-i Nebi Haftası, İslam peygamberi Hazreti Muhammed (s.a.v.)'in doğumunun kutlandığı bir haftadır. Hicri olarak Rebiyülevvel ayının 12'sinde doğan Peygamberimiz  Hazreti Muhammed (s.a.v.), Miladi olarak da 20 Nisan'da dünyaya gelmiştir.

Mevlid-i Nebinin amacı, Peygamberimiz  Hazreti Muhammed (s.a.v.)in, daha iyi tanınması ve anlaşılmasıdır.

Şehit Hacı Mehmet Sırma İmam Hatip Ortaokulu olarak biz de okulumuzda  Mescid-i Nebi haftasında Peygamberimizi daha iyi anlamak, onun örnek ahlâkını daha iyi kavrayabilmek ve Peygamberimizi öğrencilerimize bir kez daha anlatmak amacıyla program düzenledik.

Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz öğrencileri ile birlikte 38. Uluslarası İstanbul Kitap Fuarı'na gezi düzenlendi.

Ekm

Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Abdulkadir ÖZBEK Veli Akademileri kapsamında okulumuz konferans salonunda seminer vermiştir.

Sn. Abdulkadir ÖZBEK başta olmak üzere seminere katılan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

May

Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

May